Terra LLiure

April 13, 2013 · Print This Article

24/04/2013 Dimecres 20h a l’Euskal Etxea. Presentació del llibre Terra Lliure: Punto de partida (1979-1995) Una biografía autorizada.. Edició en castellà de l’editorial Txalaparta. Presentació a càrrec de Carles Benítez i Joan Rocamora. Coautors. · Gratuït

Una obra absolutament imprescindible: la història d’una organització armada explicada a través de quatre dels seus protagonistes. Així, Carles Sastre, Pep Musté, Carles Benítez i Joan Rocamora, autors del llibre, lluny d’explicar anècdotes o de narrar experiències personals, han buscat analitzar i explicar l’origen i l’evolució de «un moviment polític perseguit i marginat durant els anys de l’anomenada Transició». Tampoc trobarà el lector en ell un assaig polític, però sí noves informacions i documentació inèdita, així com una anàlisi dels errors i encerts de Terra Lliure, al llarg de totes les seves etapes. Una reflexió, un estudi, un llibre, per entendre, en un temps en el qual el soberanisme i els moviments socials secessionistes creixen exponencialment, la importància de fons de l’independentisme combatiu i la seva vigència.

terra lliure gran

Terra Lliure: punto de partida (1979-1995) Una biografía autorizada saiakera behar-beharrezko liburua da: erakunde armatu baten historia, horren protagonistetako lauren kontakizunen bidez. Horrela, bada, pasadizoak edo beren esperientziak kontatzetik urrun, “Trantsizio deituriko urteetan jazarri eta baztertu zen mugimendu politikoaren” sorrera eta bilakaera aztertzen eta azaltzen saiatu dira Carles Sastre, Pep Musté, Carles Benítez eta Joan Rocamora, saiakera honetako autoreak.

Irakurleak ez du aurkituko, ezta ere, saiakera politiko bat, bai, ordea, informazio berri eta orain arte argitaragabeko dokumentazioa, baita Terra Lliure erakundearen akats eta ongi egiteen azterketa zehatz bat ere, horren etapa guztietan. Hausnarketa bat da, ikerketa bat, independentismo borrokalariaren eta horren indarraren sakoneko garrantzia ulertzeko liburu bat, subiranotasuna eta giza mugimendu sezesionistak nabarmen ugaritzen ari diren honetan.

Comments

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.