Pomes perdudes

April 25, 2015 · Print This Article

07/05/2015 Dijous, 20h a l’Euskal Etxea. [Literaldia] Presentació de llibre: Pomes Perdudes. Amb Patxi Zubizarreta. Gratuït

Aquesta antologia conté les pomes perdudes de la narrativa basca actual, aquests texts que mai havien estat traduïts a la nostra llengua, per primer cop en català. És una narrativa jove, pel poc temps transcorregut des que va començar a fressar els camins de la modernitat, però també ho és pel destacat paper que hi han tingut i hi tenen els escriptors i les escriptores joves. Els fruits collits en aquest camí són especialment visibles en el relat breu, que és l’objecte d’aquesta antologia, la qual pretén oferir un petit tast de les temptadores pomes madurades en el camp de les lletres basques durant les cinc darreres dècades.
En aquestes pàgines, podem trobar relats d’autors consolidats però poc traduïts al català, com ara Joseba Sarrionandia, Koldo Izagirre o Xabier Montoia, però també de joves i incipients promeses de la narrativa basca, com Uxue Apaolaza, Katixa Agirre o Eider Rodriguez.

Liburuan, euskal ikasle ezberdinek idatzitako ipuinak aurki ditzakegu, guztiak ere aurretik katalanez argitaratu gabekoak. Tigre de Paper argitaletxearen eskutik dator.Liburuan Txomin Peillen, Jon Mirande, Joseba Sarrionandia, Patxi Zubizarreta, Eider Rodriguez, Karmele Jaio, Koldo Izagirre, Harkaitz Cano, Uxue Apaolaza, Xabier Montoia, Katixa Agirre eta Iban Zalduaren ipuin bana irakur daiteke. Daniel Escribanok egin du ipuinen aukeraketa eta itzulpena, eta Xabier Mendiguren Elizegirena da hitzaurrea.

pomes-petit2

Comments

Una Resposta en “Pomes perdudes”

  1. Les últimes pàgines de Literaldia : Euskal Etxea Barcelona on May 2nd, 2015 8:03 pm

    [...] darreres planes de Literaldia 2015 passen per tres finals. Un primer, protagonitzat per Pomes perdudes, un llibre d’antologia basca que, per primera vegada, s’edita en català. El segon [...]

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.