El millor cinema basc!

January 31, 2015 · Print This Article

Ja el tenim aquí! Ja ha arribat Zinemaldia.Cat! Del 5 al 27 de febrer el festival de cinema basc a Catalunya celebra la seva desena edició. I ho fa amb més novetats que mai!

El festival de cinema basc de Catalunya organitzat per l’Euskal Etxea de Barcelona compleix 10 anys i ho fa estrenant seccions, espais i propostes. El certamen, que l’any passat va passar de ser una mostra a un festival amb majúscules, és el més important que es fa fora del País Basc.

Com és habitual al festival de cinema basc de l’Euskal Etxea, totes les projeccions estaran acompanyades pels seus protagonistes, actors i directors, amb els quals el públic podrà tenir-hi un debat moderat per periodistes especialitzats i crítics de cinema.

Enguany, hi ha dues Seccions Oficials a concurs, la de documental i la de ficció. El jurat estarà format per persones destacades del món del cinema català, com Judith Colell, Núria Vidal, Marc Martínez, Aritz Lekuona i Hammudi Al-Rahmoun. I per primera vegada, s’atorgaran tres premis amb dotació econòmica: la Txapela d’Or-Euskadi Basque Country a la millor pel·lícula de Ficció, la Txapela d’Or-Euskadi Basque Country a la millor pel·lícula Documental i el Premi Txapela d’Or-Azkue Fundazioa a la millor pel·lícula en euskara.

Però les novetats no acaben aquí. Una marató de pel·lícules basques de Julio Medem al cinema Maldà, un espai infantil paral·lel al festival (anomenat TXO!), i una ruta de cinema acaben de posar la cirereta del pastís.

agenda_2mm

Comments

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.