The Segovia Big Band

December 6, 2014 · Print This Article

09/01/2015 Divendres, 20h a l’Euskal Etxea. “The Segovia Big Band. conversaciones con sus protagonistas”. Projecció i col·loqui [Ez Ahaztu-No Oblidem]. Un documental de Gemma Serrahima i Joan Rossell sobre la fugida de la presó de Segovia. Gratuït

El 5 d’abril de 1976, pocs mesos després de la mort de Franco, un grup de presos d’ETA politico-militar organitzaren una fuga a la presó de Segovia. Aquest seria el seu segon intent. El primer, a l’any 1975, va fallar per la presència d’un infiltrat. Els 24 membres de la fuga i els 5 del comandament exterior van intentar creuar la frotera amb França per escapar. Només hi va haver una víctima mortal durant l’acció: l’Oriol Solé Sugranyes (MIL), que va ser assolit pels projectils de la guardia civil.

“Aquest documental prèn com a punt de partida la mort del meu tiet Oriol. Intentant profunditzar en les circumstàncies de la seva mort vaig conèixer els seus companys i companyes de fuga. Les converses amb ells m’han permès descobrir la realitat d’una part d’Euskadi de finals de la dictadura. Quins són els motius pels quals uns joves decideixen entrar a ETA? La reflexió sobre la lluita que ells van dur a terme fa més de tres dècades, ens ajuda a fer un anàlisis sobre el passat, el present (acabada l’activitat armada d’ETA) i el futur d’Euskal Herria”.

YouTube Preview Image

Comments

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.