Su Ta Gar + Eratu

November 1, 2014 · Print This Article

29/11/2014 Dissabte, 20h a Razzmatazz 2: EH SONA: SU TA GAR + ERATU. Preu: 12€ anticipada (codetickets)/15€ taquilla.

Tres orígens, tres punts de partida i punts de vista, tres estils de música i tendències, donant petits passos però contundents per donar la volta a les coses i fer pensar a la gent. Treballant per un món millor.

A finals de l’any 2010 Aitor Aguirre (bateria), Joseba Luzuriaga (baix) i Unai Olalde (guitarra i veu) van crear Eratu. El grup té molt de metall, de rock, de pop i de cuidades melodies. La banda està oberta a treballar i donar a la cançó tots aquells estils que requereixi. Prova d’això és que gairebé totes les seves peces mostren un amalgama d’estil i de sons: les bases metalleres són habituals, -des del thrash de la vella escola fins al metall més pesat- i suposen una part important del tronc que subjecta les cançons. Ara bé, el hard-rock, el heavy més clàssic , el hardcore melòdic, així com el punk-rock, també formen part del seu ADN. En definitiva, Eratu és un territori musical híbrid que reflexa de la mentalitat oberta dels seus components així com dels temps en què vivim.

Empesos per la música i d’una manera especial pel Metall, quatre companys d’escola decideixen formar el grup Su ta gar el 1987. La major aportació que fa aquest grup és cantar heavy metal en euskara, cosa que ningú no ho havia fet encara i que esmicola molts estereotips. Les seves lletres estan plenes de crítica política i social reivindicativa, i es pot dir que els components utilitzen la música, les lletres i, en general, el grup, com a eina d’expressió. La unió de tots aquests factors i el seu nivell musical els porten a l’èxit des de bon començament. Avui en dia, per a Euskal Herria, Su ta gar és molt més que un grup de música. En uns quants anys converteixen l’afició en ofici i continuen a peu de canó sense descansar ni un instant, tot oferint concerts per Euskal Herria, Catalunya, l’Estat espanyol, així com també per la resta d’Europa i Amèrica.

Dalt de l’escenari queden dos dels membres fundadors del grup: l’Aitor, guitarra i cantant, i en Xabi, guitarra.

YouTube Preview Image

Comments

Una Resposta en “Su Ta Gar + Eratu”

  1. Su Ta Gar a EH SONA! : Euskal Etxea Barcelona on November 22nd, 2014 8:03 pm

    [...] setmana SU TA GAR + Eratu és el plat fort de l’EH Sona. I segur que no hi voleu faltar. Ells us esperena la cita que [...]

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.