TXO, l’EH Sona per als infants

October 18, 2014 · Print This Article

A ells i a elles també els agrada la música. I nosaltres ho sabem. Per això una de les grans novetats d’enguany és la versió infantil de l’EH Sona, l’anomenat TXO! Es tracta de tres propostes que combinen concerts i tallers, adaptats a diferents edats i perquè en gaudeixin grans i petits!

Txo!, és un diminutiu en euskara, tot el que posem amb -txo, es fa petit; però no per això menys important! Conscients de que el públic familiar cada vegada vol participar més de l’oci i la cultura, l’Euskal Etxea de Barcelona i l’EH Sona obren un nou espai a aquest públic: TXO! l’espai infantil i familiar de l’EH Sona.

Tres propostes participatives, diferents, que faran gaudir als més petits de la casa però també als pares i mares. Tallers i concerts on els nens i nenes podran apropar-se a la música de manera participativa i lúdica. El seu primer contacte amb la música, obert a tothom que tingui ganes de passar-ho bé i aprendre.

A més, en una aposta estratègica de l’Euskal Etxea, les activitats seran gratuïtes, per tal de posar a l’abast de totes les families les activitats del TXO!

Us esperem als tallers i concerts del TXO!

Taller d’instruments musicals reciclats
7 nov / 18h / Euskal Etxea / Gratuït / A partir de 3 anys

Vols aprendre a fer música amb els objectes més inversemblants? Vols saber com fer música amb una caixa de sabates, amb una llauna de tomàquet fregit, amb els objectes quotidians que ens envolten? Vine a fer sonar tot el que et passi pel cap!


Gaueko entziklopedia koxkorra – Enciclopèdia baixeta de la nit
14 nov / 18h / Euskal Etxea / Gratuït / A partir de 3 anys

Podríem dir que una princesa canta i que un barbut hi posa els micròfons. I també podríem dir que una barbuda dibuixa i un príncep toca els acords. Un barbut que és princesa i una princesa que és barbuda, això sí que és veritat.
Entre guitarres roses, maraques-granota i trompetes plasticoses, hi trobareu Marc Marcé i Helena Casas fent música baixeta per a gent baixeta amb instruments 100% de joguina. 2princesesbarbudes proposen l’etiqueta música baixeta. Baixeta perquè es fa amb instruments petits, sense piles i que no sonen fort i baixeta perquè la gaudeixin petits i grans. Baixeta perquè és senzilla i minimalista. Baixeta perquè és artesanal i de producció numerada.
Les 2princesesbarbudes ens presenten L’enciclopèdia baixeta de la nit: Un espectacle musical per a tota la família amb tocs de clown, teatre d’objectes i poesia visual. Les cançons d’aquest espectacle parlen de les bèsties nocturnes, de les lliçons d’astronomia del Professor Alexandre Bonanit, dels itineraris dels angelets i els ratolins que s’emporten les dents, de la senyoreta Son i dels estris imprescindibles per passar una bona nit.
Somnis, tauletes de nit, endevinalles, llumets, observacions telescòpiques, sabatilles, got d’aigua i fins i tot una fanfàrria romanesa serviran per a la presentació de l’enciclopèdia.
Les barbudes segueixen amb els instruments de joguina de sempre i amb l’ajuda del Gripau Barbamec. Però en aquesta ocasió, s’amplien les sonoritats i s’enriqueixen els arranjaments: nous instruments i ritmes moderns, antics, tropicals i de l’est.

Taller de petits DJ‘s
21 nov / 18h / Euskal Etxea / Gratuït / A partir de 6 anys

Amb aquest taller els nens i nenes podran fer el seu primer contacte amb el món de les mescles. Conèixer tècniques, barrejar les cançons que més els hi agraden.

Comments

Una Resposta en “TXO, l’EH Sona per als infants”

  1. aduna olaizola on November 13th, 2014 9:27 am

    Ikuskizun ederra izango da biharkoa!!

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.