Mursego

October 11, 2014 · Print This Article

01/11/2014 Dissabte, 20h a l’Euskal Etxea. EH SONA: Mursego. Preu: 5€ anticipada (codetickets)/8€ taquilla. Socis/es Euskal Etxea amb descompte si es compra anticipada. Consulta DESCOMPTES a www.ehsona.com

Mursego crea des de l’exili personal, arriscant-se a perdre i retrobar la seva identitat en les babilòniques peces que desenvolupa. Empresa de valor, enceta un viatge de no retorn fluint entre el silenci, les paraules i els sons. L’euskara passa a ser una “llengua estrangera”, l’espanyol “un exili galàctic”; com un eco llunyà, aquestes llengües ressonen sobre els nous paratges que va descobrint en la llengües finesa i portuguesa.

Mursego crea Pop en el sentit més ampli i noble de la paraula: segueix bevent del rock, de l’avantguarda, de la clàssica i del folk. Dit d’altra manera, crea música popular d’aquí i ara, perquè en ella “l’aquí” és “l’arreu”. Aprofita singularment les possibilitats que li ofereix la multitud d’instruments que fa servir: des del cello fins als platets xinesos, passant per l’ukelele i el pedal loop station, entre d’altres.

Cellista de nombrosos grups bascos, com ara Anari o Lisabö, emprèn el seu viatge en solitari l’abril de 2009, publicant el seu primer disc “Bat (1)”, presentat en escenaris que van des de París fins a Roma. A finals de 2012, publica “Bi (2)”, cada cop més allunyada de l’experimental i apropant-se al format cançó. Finalment, el 2013 publica “Hiru (3)”, confirmant definitivament el viatge emprès.

YouTube Preview Image

Comments

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.