Bide Ertzean

October 11, 2014 · Print This Article

02/11/2014 Diumenge, 21h al Harlem Jazz Club Barcelona. EH SONA: Bide Ertzean. Preu: 6€ taquilla. Socis/es Euskal Etxea amb descompte. Consulta DESCOMPTES a www.ehsona.com

Arriben des de Tolosa, la seva ciutat, per demostrar-nos que la qualitat musical pot anar perfectament acompanyada de compromís social. El seu últim disc, titulat “77”, ens transporta a l’Euskal Herria dels anys 70 per recordar el moment d’eclosió de tot allò que ha definit tantes generacions de bascos: el desig de llibertat, joves reclamant justícia i igualtat, la irrupció de l’ecologisme, del feminisme, etc… Més que en la nostàlgia, aquestes cançons s’inspiren en la reflexió sobre un passat que pot ensenyar-nos nous camins que transitar avui en dia. S’han fixat en la il·lusió i la tenacitat que molts joves van exhibir en aquella època plena d’incerteses. S’han esforçat a explicar els valors que ens han arribat vius, sense donar l’esquena als nusos que no han estat alliberats.

40 anys després de la nit més llarga, Bide Ertzean en demostra amb les seves lletres que l’impuls d’aquella generació no va ser en va. I ho fan, com sempre, trencant esquemes, ja que no han sigut mai amics de seguir ni corrents ni modes.

Elèctrics, directes, acústics. Aquests són, potser, els termes que definirien millor aquest grup.

YouTube Preview Image

Comments

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.