David Priego Bueno

April 27, 2013 · Print This Article

03/05/2013 Divendres, 22h a l’Euskal Etxea. [Arte eszenikoak-Arts escèniques] Si mi madre se entera de esto. Monòleg d’humor a càrrec de David Priego Bueno. Preu: 5€ (socis/es 3€)

És un espectacle d’acte-creació, en clau de comèdia, una mica autobiogràfic, una mica fictici, sobre les relacions personals i amb el món, d’una persona bisexual.

Vaig néixer en 1977 en la ciutat? de Conca, Espanya profunda, negra i cañí.
De mare de Jaén i pare de Conca, vaig créixer a València, en ple extraradi, envoltat de tota classe d’immigrants, procedents de la península Ibèrica. Sent de barri, d’extraradi, de polígon… Qui et va a explicar els avatars de la vida? Des que vaig néixer, fins avui, he sofert el conflicte social que significa ser diferent, tant física, com espiritualment. A l’escola, al meu barri marginal, a casa…de petit. Lligant, treballant, viatjant pel món… en els nostres dies.

Mitjançant monòlegs propers al stund-up nord-americà, aquest personatge va explicant, comentant, posant en situació i desmentint, alguns tòpics que envolten al món suburbial d’extraradi, la infància, la sexualitat, la vellesa, la multiculturalitat, el polític, social… des que neixes fins que…ho fas?

Apropant-me al públic, tractant-li de tu a tu creant un humor fàcil, lleuger però intel·ligent. En un llenguatge proper, abasto els meus temes personals i porto a la persona “practicant” a veure’s identificada davant moltes situacions. No pretén ser una guia practica per a aquelles persones que no han “entès” a l’usuari de la bisexualitat, però segur que no va quedar indiferent després de veure a aquest, aquesta, això…

davidhandia


Komedia klabean sortutako ekitaldi-sormen bisexuala den pertsona baten erlazio pertsonal eta mundu ikuskerari buruzko ikuskizuna da, apur bat autobiografikoa, apur bat fiktizioa.

1977an jaio nintzen Cuenca hirian(?), Espainia sakona, beltza eta “cañí”-a. Valentzia hazia, kanpoaldean, Iberiar Penintsulatik etorritako mota eta klase guztietako etorkinez inguratua… Auzokoa, poligonoa… Nork azalduko dizkizu zuri bizitzaren enbatak? Jaio nintzenetik gaur arte pairatu dut ezberdin izatearen gizarte gatazka; ezberdin fisikoki, ezberdin izpiritualki.

Monologoen bitartez pertsonaia honek azaldu, komentatu, egoeran jarri, gezurtatu egiten ditu hirien kanpoaldeei, haurtzaroari, sexualitateari, zahartzaroari, multikulturalitateari, politikari, gizarteari eta abar luze bati buruzko topikoak.

Publikoari gerturatuz, gertutik hitz eginez, umore erraz baina adimentsu bat erabiliz.

Comments

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.