Dragoi ehiztaria

February 2, 2013 · Print This Article

21/02/2013 Dijous, 20h a l’Euskal Etxea. ZINEMALDIA 2013: Dragoi ehiztaria (El cazador de dragones). Col·loqui amb Asier Hormaza. Preu: 1 euro/socis gratuït

Fa temps que Gorka ajorna una i altra vegada la resposta a les insistents preguntes que li fa el seu fill Aitor sobre el seu passat. Gorka, militant d’ETA polític-militar fins a la dissolució a principis dels vuitanta, acaba incorporant-se a les guerrilles d’Amèrica Central. Una experiència vital que comparteix amb Maddalen, una infermera, cristiana i compromesa; amb José, un guerriller indígena; i amb Andrés, un ex-militar que encapçala la insurrecció, experiència que els transformarà a tots.
Com s’explica a un nen que el seu pare matava per solidaritat? És la base d’una llarga reflexió plena de records que li provoquen, a més de les preguntes d’Aitor, el sorprenent fet que la guerrilla en la qual va militar acaba de guanyar, vint anys després, les eleccions a El Salvador.

Gorkak denbora luze darama bere iraganari buruz Aitor semeak egiten dizkion galderak saihesten. Gorka, ETA politiko-militarreko militantea izan zen honen desoluziora arte, 80. hamarkada hasieran, ondoren Ertamerikako gerrilletan sartu zelarik. Maddalen erizain, kristau eta konprometituarekin elkarbanatu zuen bizi-esperientzia; baita Joserekin ere, gerrilari indigena, eta Andresekin, matxinada zuzentzen duen militar ohi batekin; esperientziak denak aldatuko ditu.
Nola azaldu seme bati bere aitak elkartasunagatik hiltzen zuela? Hau da oroitzapenez beteriko hausnarketa sakon baten oinarria, Aitorren galderek eragina eta baita 20 urte beranduago, militatu zuen gerrillak El Salvadorreko hauteskundeak irabazi dituela ikusteak ere.

YouTube Preview Image

Comments

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.