El Caso Vasco

November 24, 2012 · Print This Article

04/12/2012 Dimarts, 20h a l’Euskal Etxea. Presentació del llibre El Caso Vasco a càrrec del seu autor, l’exlehendakari Juan José Ibarretxe. Gratuït

Juan José Ibarretxe, és un polític basc membre i dirigent del Partit Nacionalista Basc. Ha estat lehendakari des del gener de 1999 fins al maig de 2009.

Presenta el llibre El Caso Vasco (Editorial Oveja Negra) ressenyat així: “Els ciutadans i ciutadanes de qualsevol poble, nació o país estan reclamant un nou model de desenvolupament. Un desenvolupament que incorpori l’equilibri social i mediambiental. Un desenvolupament, en definitiva, que incrementi la nostra pròpia Felicitat i Seguretat. El Cas del País Basc, és un exemple que demostra la possibilitat d’aplicar un nou model de Desenvolupament Humà Sostenible amb èxit en circumstàncies desfavorables i extremes. És a dir, havent de superar un procés de reconversió de la seva economia tradicional en un escenari de conflicte polític i de violència. L’anàlisi del Model Basc de Desenvolupament Humà Sostenible i les claus del seu èxit són d’especial rellevància perquè poden mostrar el camí a seguir per a altres comunitats i nacions que busquen un nou model de governança amb l’objectiu d’afrontar amb èxit el Creixement Econòmic, el Equilibri Social i el Respecte Mediambiental. El Cas Basc pot ser un model de referència per a aquells països o regions que estan buscant, més enllà del creixement econòmic, el Benestar i la Felicitat de tots i cadascun dels seus ciutadans i ciutadanes. És, per tant, d’extraordinària importància des d’un punt de vista social, polític i econòmic, entendre el passat recent del Model Basc perquè pot ajudar-nos a Construir el Futur.

PORTADA IBARRETXE


Euskal kasua. Giza garapen jasangarria Juan José Ibarretxeren liburu aurkezpena. Giza garapen jasangarria eta bere arrakastaren giltzarriak garrantzia berezia dute hazkunde ekonomikoaz gain, hiritar bakoitzaren ongizate eta zoriontasuna bilatzen ari diren herrialdeentzat eredu modura balio baitezakete. Horregatik da garrantzitsua etorkizuna eraikitzeko orduan, Euskal Kasua ulertzea ikuspuntu sozial, politiko eta ekonomiko batetik.

Comments

Una Resposta en “El Caso Vasco”

  1. L’agenda de desembre, el millor regal : Euskal Etxea Barcelona on December 1st, 2012 8:03 pm

    [...] acte també força esperat serà el de la presentació del llibre El Caso Vasco de Juan José Ibarretxe. El lehendakari serà el dia 4 a l’Euskal Etxea per a [...]

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.