El Rebost, nou cicle / ziklo berria

January 29, 2011 · Print This Article

Els últims anys, és evident que l’Euskal Etxea ha fet un pas endavant i la seva programació cultural va creixent poc a poc, fruit del treball i la il·lusió de tots i totes les que hi participeu. Els nostres festivals i diversos cicles ja tenen molt bona salut i és per això que ens decidit a impulsar un nou cicle: “El Rebost”. El Rebost és un espai, petit, íntim que hem decidit reservar als nous musics bascos, als nous artistes experimentales, que juguen amb noves formes de música al País Basc. Música de petit format feta per grans autors i autores. Aquest és un cicle que va nèixer arran de concerts com els que Napoka Iria ens ha regalat a l’Euskal Etxea: concerts íntims, però desgarradors i potents alhora, mostra de nous corrents que recorren la música basca. Ja tenim un espai on guardar i gaudir d’aquesta música: El rebost. I el primer convidat, Giorgio Bassmatti. Aqui teniu l’entrevista que la prestigiosa revista Rock de Luxe li va fer (i a la nostre secció Zer-Nori-Nork, l’entrevista que l’hem fet nosaltres, no menys prestigiosa!)

Azken urteotan Euskal Etxearen programaketa kulturalak aurrerapausu nabarmenak egin ditu bertan parte hartzen duzuenon ilusio eta lanari esker. Euskal Etxeko jaialdi eta ziklo ezberdinek osasun ona dute eta horregatik ziklo berri bati hasiera ematea erabaki dugu: El Rebost. Rebost-a Euskal Herrian musika forma berriekin, musika estilo ezberdinekin jolasten duten artistei gorde nahi diegun espazio txiki,kuttun eta goxo bat da. Formatu txikiko musika, maila handiko artistek egina. Napoka Iriak Euskal Etxean eskaini dizkigun kontzertuen harira sorturiko zikloa da berau: kontzertu intimoak, baina indartsu eta esanguratsuak, Euskal Herriko musika berriaren adierazle. Badugu musika mota hau gordetzeko eta gozatzeko tartetxoa: El Rebost. Eta lehen gonbidatua, Giorgio Bassmatti. Hemen azpian duzue ospe handiko Rock de Luxe aldizkariak Bassmattiri egin zion elkarrizketa (eta Zer-Nori-Nork atalean, guk egin diogun elkarrizketa duzue ikusgai ere, Rock de Luxek egin ziona bezain ospetsua egingo dena!)

bassmattiRDL (2)

Comments

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.