LA BUENA NUEVA [Zinemaldia]

February 13, 2009 · Print This Article

20 de febrer a les 19.30h a l’Euskal Etxea

La_buena_nueva

Miguel és nomenat rector d’un poble socialista coincidint amb la revolta de 1936. Des del començament de la guerra, el bàndol nacional ocupa el poble i aviat se succeeixen els afusellaments. En la seva lluita per defensar els represaliats, el Miguel s’enfronta a la jerarquia eclesiàstica i militar, posant en joc la seva pròpia vida..

El jove sacerdot troba refugi en la seva amistat amb la mestra del poble, el marit de la qual ha estat assassinat a l’inici de la guerra. La relació amb la Margari suposa el contrapunt al desencantament del jove rector i el seu únic recolzament en un camí que ha de recórrer sol.

Basada en una història real, la pel·lícula recull amb fidelitat històrica el suport de l’Església Catòlica a l’aixecament contra la República, batejat com “Santa Croada”. Al llarg de tres anys de Guerra Civil, el Miguel sent com el propi clergat s’allunya de l’Evangeli a l’emparar la repressió dels revoltats contra la població civil. El protagonista encarna la força de les pròpies conviccions i la coherència personal, en una crida apassionada i atemporal contra la injustícia.

Una història d’amor, guerra i religió.

Comments

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.