Gose, trikipoteoa, Tximeleta eta Silvia Vidal

October 30, 2008 · Print This Article

Aquesta setmana, dins del festival de música EH Sona podrem gaudir:

El divendres a partir de les 22h al CAT de Gràcia: concert de Gose (www.myspace.com/gosegose). Aquest trio d’Arrasate van començar l’any 2004 i es va convertir en un grup molt conegut a causa de la seva participació al film Eutsi! i d’haver estat teloners de Carlinhos Brown en tres dels concerts-presentació. El grup Gose, mitjançant la fusió de la triki i l’electrònica, crea ambients per ballar, calents,dolços, crus. Tocs de word-music, bosa-nova, glam, rap,rock, punk i de balls bascos.

El dissabte a partir de les 18h i surtin per la Torna, podrem gaudir un any més del cada cop més esperat Trikipoteo pels carrers de Gràcia, amenitzat pels trikitilaris. Enguany, a més a més, i com colofó podrem gaudir de la música del grup Tximeleta (www.myspace.com/tximeletataldea) a partir de les 21h a la plaça de la Virreina amb un repertori ample i divers, perquè el puguin gaudir tant joves com grans, basat en melodies basques. Mexicanes, cercaviles, fandangos o melodies folk, combinades amb trikitrixa i guitarres elèctriques per posar fi al trikipoteo d’aquest any amb bon ambient i bona música.

I per tancar la primera edició del “EH a la muntanya” el dimecres dia 4 de novembre a les 19.30h ens visitarà Sílvia Vidal amb una projecció de fotografies amb breus instants de vídeo intercalats, sobre una ascensió en solitari al pilar NE de la Shipton Spire (Karakorum, Pakistan) realitzada a l’estiu del 2007. La vivència de passar 21 dies penjada, en solitari, en aquesta paret, sense radio, telèfon ni recolzament en el camp base avançat. Els portejos a peu de via, la vida a la glacera, les 20 nits d’hamaca, l’escalada artificial extrema, el lliure i la mixta… Fins arribar a la punta del pilar NE a 5.300 metres d’altitud.

Per últim, avisar-vos que demà divendres hi haurà reunió oberta de la comissió de cultura per començar a treballar el Zinemaldia i la Korrika del 2009: al CAT de Gràcia a les 19h.

Aste honetan, EH Sona musika jaialdiaren barruan:

Ostiralean gaueko 22:00etatik aurrera Graciako CAT-en Gose taldearen kontzertuaz (www.myspace.com/gosegose) gozatu ahal izango dugu. Arrasateko hirukote hau 2004an hasi eta oso talde mediatikoa bihurtu da Eutsi! filmeko kantu nagusia egin baitzuten eta Carlinhos Brown abeslariaren disko berriaren aurkezpen-kontzertuetan jo baitzuten hiru aldiz. Gose taldeak trikitia eta elektronika batuz giro beroak, gordinak, goxoak, dantza kutsukoak sortzen ditu. Hots, word-music, bosa-nova, glam soinuak, rapa, rocka, punka eta euskal dantza solteko ukituak.

Eta larunbatean arratsaldeko seietan La Tornatik hasita, urtetik urtera gero eta arrakasta gehiago duen Trikipoteoa ospatuko dugu Graciako kaleetan zehar trikitilarien musikak alaiturik.  Aurten gainera, Tximeleta taldearen (www.myspace.com/tximeletataldea) musikaz gozatu ahal izango dugu Trikipoteoa amaitu bezain laster, gaueko 21:00etan Virreina plazan. Tximeleta taldeak errepertorio zabala eta anitza du, zahar eta gazte asetzeko adina, euskal doinuetan oinarritutakoa. Mexikana, kalejira, fandango, folk doinu, trikitixa edota gitarra elektrikoek larunbata giro eta musika ezin hobe batez amaitu araziko digute.

Eta aurten sortu berri dugun “EH a la muntanya” zikloaren lehen edizioa amaitzeko Silvia Vidal izango dugu gure artean, Euskal Etxean, asteazkena hilak 4an, arratsaldeko 19:30etatik aurrera Shipton Spiren (Karakorum, Pakistan) ipar-mendebaldeko hormaren igoeraren inguruko argazki eta bideo motzen emanaldi batekin, 2007ko udan burutua. 21 egun zintzilikaturik, bakarrik, telefono, irrati edo bestelako babesik gabe. Horniketak behean, bizitza izotz artean, eskalada artifiziala, askea, nahastua… tontorreraino iritsi arte, 5.300 metrotan dagoen zutabea.

Azkenik jakinarazi bihar, arratsaldeko 7tan, kultura taldearen bilera irekia egongo dela Graciako CATen, 2009ko Zinemaldia eta Korrikaren inguruko prestaketak hasteko.

Comments

Escriu un comentari i sí vols posa un gravatar.
Komentario (iruzkin) bat idatzi eta nahi izanez gero gravatar bat jarri.